Kameny podle zvěrokruhu

28.10.2010 22:40

 

Kameny podle znamení zvěrokruhu

Kámen. Po tisíciletí  materiál k výrobě posvátných a magických předmětů. Dnes pro mnohé prostředek k udržení zdraví, štěstí, peněz a dobré kondice...

Někdo tvrdí, že ho jejich energie nabíjí, stejně, jako například energie stromů. Někdo s nimi rozmlouvá. Někdo má zase ten „svůj“ kamínek neustále u sebe a věří, že ho chrání a léčí.


Vztah lidí ke kamenům může být různý. I v současnosti někteří věří v duchovní hodnotu kamene.

Také tisíce let stará čínská filozofie feng-šuej s kameny pracuje. Řadí je k elementu Země. Symbolizují klid, stabilitu a ochranu.

„Větší kameny, balvany nebo skály ve formě kopce nebo hory za domem v podstatě „kryjí záda“. Obydlí tím získává pevný a solidní ráz, což slibuje úspěch.

„Při zařizování vodní plochy na zahradě (rybníček, tůňka či jezírko) nebo větší pokojové fontánky, bychom si měli uvědomit, že viditelný kámen v rámci vodní plochy vede k harmonii".

„V každém případě se kameny používají k tomu, aby poskytly dojem pokoje a bezpečí. Navíc, pokud je to nutné, dokáží ovlivňovat energetický tok  v těle, tedy brzdit ho, vést,spojit či zvyšovat.

A jako symbol klidu a bezpečí pak prý postačí dekorativně rozprostřít několik kamenů v bytě či v domě.Obrazek

V různých  obchodech dnes nabízejí drahé kameny , které prý umějí léčit. Prodavač vám určitě poradí, který kámen je vhodný na konkrétní zdravotní potíže. Dokonce jsou kameny rozdělené i podle znamení zvěrokruhu. Pak stačí jen mít stále u sebe ten váš „správný“ kamínekn a on už se prý sám postará , aby vás chránil i léčil zároveň.

Na výběr jsou nádherné opracované a  leštěné exponáty, ale také surové neopracované kameny.  Ty leštěné jsou často mnohem krásnější, ale „odborníci na kameny“ tvrdí, že ty neopracované vyzařují mnohem více energie.

Kameny si svou energii mohou také „dobít“. „Když si domů přinesete nový kamínek, nechte ho přes noc očistit ve skleněné misce se studenou vodou. Misku používejte jen pro čištění kamenů, již ji nepoužívejte v kuchyni. Jednou týdně kamínek propláchněte asi pět minut pod studenou tekoucí vodou, nebo opět nechte v misce přes noc.“

Kamínky lze nabít také na sluníčku. Ovšem jen některé. Doporučuje se vystavit je paprskům přímého dopoledního sluníčka , a to maximálně na deset minut. Pozor. Je dobré se informovat při zakoupení, některé kamínky prý totiž přímé slunce nesnášejí a pak se „nabíjejí“ v polostínu.


Kameny také potřebují „dýchat“. Proto pokud máte kamínků více, nenechávejte je naskládané na sobě v jedné krabici, ale rozestavte je na plochu. Přitom by měly mít přístup k dennímu světlu.

„Obecně platí, že není dobré kameny míchat v jedné nádobě. Obzvláště modré a fialové kamínky to nemají rády,“ dodávají ezoterici.

A ještě jedna rada:  „Jakmile kamínky popraskají či zmléční, je to signál, že ze sebe vydaly co mohly. Nevyhazujte je do koše, ale za jejich práci se jim odměňte. Můžete je dát ke kytkám do květináče, či vrátit do země.“

 

Beran  21. 3. – 20. 4. chalcedon, karneol, ametyst, hematit, unakit, červený jaspis,mechové acháty
Býk  21. 4. – 21. 5. zelený avanturin, růženín, karneol, malachit, růženín, obrázkový jaspis
Blíženci

22. 5. – 21. 6. 

sardonyx, tygří oko, citrín, křišťál, modrý chalcedon, karneol
Lev 23. 7. – 23. 8. křišťál, granát, onyx, tygří oko
Rak 22. 6.– 22. 7. zelený avanturin, karneol, achát, amazonit, brekciový jaspis, perleť, rodonit
Panna  24. 8.– 23. 9. sardonyx, citrin, jaspis, ametyst, karneol, lapis lazuli, tygří oko, sodalit, ametyst
Váhy  24. 9. – 23. 10. záhněda, citrín, achát, nefrit, rodonit, růženín, serpentin, unakit
Štír  24. 10.– 23.11. karneol, červený  jaspis, opál, achát, hematit, malachit, červený avanturín
Střelec  24. 11.– 21.12. modrý chalcedon, sodalit, granát, ametyst, dumortierit, lapis lazuli
Kozoroh  22. 12. – 19. 1. ametyst, onyx, křišťál, brekciový jaspis, obrázkový jaspis
Vodnář 20. 1 – 18. 2. sokolí oko, fluorit, tyrkys
Ryby 19. 2. – 20. 3. ametyst, jaspis, opál, fluorit, nefrit, perleť, tyrkys